Vänligen kontakta oss/boka bord på:

Lars 076-311 34 15

Du kan även skicka ett mejl till info@glommensfiskekrog.se. När ni skickar bokningsförfrågan på mejl, ange ett telefonnummer och observera att ni måste få er bokning bekräftad.

Vår meny

”När Karibien kom till Glommen”

Ett kök baserat på närheten till havet, med mycket fisk och skaldjur. Räkor, kräftor, musslor och ostron. Kött beställer vi från Thuressons Gårdsbutik ett par kilometer bort. Självklart fixar vi alltid något vegetariskt alternativ och barnen ska inte heller ha några problem att hitta något gott. Vi väljer unika råvaror från vårt närområde där kvalitet, smak, hållbart lantbruk och human djurhållning är det som krävs för att få hamna i vårt kök, och våra kockar köper in det som är bäst för dagen. 

Och då våra många år i Karibien har gjort ett stort avtryck i själ och hjärta så finns det en karibisk touch i många av våra rätter. Smakrikt och färgsprakande.

Varmt välkomna,
Lars och Margit Abrahamsson med personal

FÖRRÄTT

Löjrom från Kalix – Crème fraiche – Smörstekt toast – Citron
Klassisk löjromstoast, hackad rödlök och gräslök, klyftad citron 265:-

Grön sparris – Västerbottenost – Sparrisgrädde – Saltarv – Saltrostad mandel
Blancherad och marinerad grön sparris, terrin på västerbottenost, sparrisgrädde, saltarv, saltrostad mandel och tärnade jordgubbar 155:-

Matjessill – Brynt smör – Gräddfil – Rödlök
Matjessill från Klädesholmen, brynt smör – confiterad potatis, gräslökspulver, rödlök, smulad gräddfil och potatisflarn 175:-

Råbiff – Gravad äggula – Svart vitlök – Kantareller – Pommes alumette Handskuren råbiff, gravad äggula, emulsion på svart vitlök, sotad steklök, pommes alumette, picklade kantareller och krasse 165:-

 

SKALDJUR

Dagens fångst av skaldjur, se griffeltavla för utbud och pris

 

VARMRÄTT

Hängmörad ryggbiff – Friterad potatisterrin – Tryffel – Purjolök – Cheddar Grillad svensk ryggbiff, friterad potatisterrin med Skottorps cheddar, tryffelsky, purjolöksemulsion, primörer 375:-

Torskrygg – Sjökorall – Hummerconssomé – Hummerkött – Spetskål Smörstekt torskrygg, smörad hummerconssomé, sauterat hummerkött, bakad spetskål, confiterad potatis, picklad steklök och sjökorall 335:-

Piggvar – Betor – Nypotatis – Brynt smör – Crudité
Halstrad piggvar på ben, sauterade primörbetor, brynt smör, crudité, bryntsmöremulsion, riven pepparrot 295:-

Halstrad Öring – Blomkål – Ärta – Öl – Strandkål
Grönärtscreme, picklad blomkål, sauterade spritärter, rostad malt, ölsås och slungad strandkål 245:-

Broccoli – Sauterade linser – Rotselleri – Rädisa
Rostad broccoli från lokala gårdar, sauterade gotlandslinser, rotselleripuré, örtolja, hyvlad rädisa, picklad broccolistam 225:-

Moulles Frités
Blåmusslor kokta i vin, grädde, vitlök och chili, smörstekt surdegsbröd och vitlöksaioli 195:-

 

DESSERT

Vitchoklad – Champagne – Fläder – Örter
Vitchokladskal fyllt med örtcremeux på citronverbena och atsina, champagnegelé, limekaka, flädersorbet och minimaräng 135:-

Hallon – Yuzu – Choklad – Hasselnöt
Chokladdoppad hallonmousse, brownie, färska hallon, hallon pat de fruit, creme på kärnmjölk, hallonmaräng och yuzu 125:-

Kaffegodis
3 godsaker till kaffet 55:-

Allergiker? Tala om det för oss så anpassar vi rätterna så gott vi kan!

Solnedgång
Vi hade aldrig kunna drömma om att vi skulle hitta ett nytt litet paradis. Men faktum är att  Glommen och Bequia är slående lika, fast på helt olika sätt!