Vänligen kontakta oss/boka bord på:

Lars 076-311 34 15

Du kan även skicka ett mejl till info@glommensfiskekrog.se. När ni skickar bokningsförfrågan på mejl, ange ett telefonnummer och observera att ni måste få er bokning bekräftad.

Vår meny

”När Karibien kom till Glommen”

Ett kök baserat på närheten till havet, med mycket fisk och skaldjur. Räkor, kräftor, musslor och ostron. Kött beställer vi från Thuressons Gårdsbutik ett par kilometer bort. Självklart fixar vi alltid något vegetariskt alternativ och barnen ska inte heller ha några problem att hitta något gott. Vi väljer unika råvaror från vårt närområde där kvalitet, smak, hållbart lantbruk och human djurhållning är det som krävs för att få hamna i vårt kök, och våra kockar köper in det som är bäst för dagen. 

Och då våra många år i Karibien har gjort ett stort avtryck i själ och hjärta så finns det en karibisk touch i många av våra rätter. Smakrikt och färgsprakande.

Varmt välkomna,
Lars och Margit Abrahamsson med personal

Se mors dags menyn

FÖRRÄTT

Löjrom från Svenska Bottenviken – Potatisvåffla – Smetana
40g Löjrom från Bottenviken, potatisvåffla, vispad smetana, hackad rödlök och gräslök 265:-

Vit sparris – Mandel – Tvärnöskinka – Hollandaise –Tryffel
Bakad vit sparris med mandelhollandaise, rökt skinka från tvärnö, riven tryffel och sallad på örter och skott 165:-

Råbiff – Ramslök – Jordärtskocka – Brioche
Handskuren råbiff, ramslöksemulsion, picklad lök, jordärtskockschips, picklade senapsfrön,gravad äggula och strimlad rotselleri 165:-

Vit sparris – Mandel – Hollandaise – Tryffel
Bakad vit sparris med mandelhollandaise, riven tryffel och sallad på örter och skott 155:-

 

SKALDJUR

Dagens fångst av skaldjur, se griffeltavla för utbud och pris

 

VARMRÄTT

Torskrygg – Blomkål – Champagne – Lök
Smörstekt torskrygg, blomkålspuré, rostad blomkål, ärter, picklad schalottenlök, krossad potatis och champagnesås. 335:-

Sirdalsöring – Kronärtskocka – Forellrom – Senapsfrön
Halstrad ASC- märkt öring från Sirdalen, potatiskrokett med varmrökt lax, skockapuré,friterad kronärtskocka, citronsmörsås med senapsfrön och forellrom. 295:-

Fröpanerad Halloumi – Blomkål – Hallonvinägrett
Fröpanerad halloumi, rostad blomkål, blomkålscrème, hallonvinägrett, färska hallon, svartkålschips och svartkålsemulsion. 255:-

Hängmörad svensk Ryggbiff – Gruyére – Ramslök
Grillad svensk ryggbiff, Potatisterrin smaksatt med gruyére och ramslök, salviasky, vårprimörer, steklökar och ramslöksemulsion. 395:-

Moules Frités
Blåmusslor kokta i vin, grädde, vitlök och chili, smörstekt surdegsbröd, pommes & vitlöksaioli 199:-

 

DESSERT

Fläderparfait – Vit choklad – Citron – Jordgubbar
Chokladdoppad fläderparfait, vitchokladcremé, citronfiléer, färska jordgubbar, jordgubbs pâté de fruit och citronkaka. 135:-

Rabarber – Mandel – Tonka – Hallon
Kall cheesecake smaksatt med tonkaböna, bakade rabarber, mandelcrunch, hallonsorbet och chokladcremeux. 145:-

Allergiker? Tala om det för oss så anpassar vi rätterna så gott vi kan!

Solnedgång
Vi hade aldrig kunna drömma om att vi skulle hitta ett nytt litet paradis. Men faktum är att  Glommen och Bequia är slående lika, fast på helt olika sätt!