Förrätt
Råbiff – Confiterad äggula – Purjolök – Primörbetor 175:-
Handskuren råbiff på hängmörat oxinnanlår, créme på confiterad äggula, friterad purjolök, picklade primörbetor, saltbakade betor, purjolöksolja och rostad brioche.
Löjrom från Vänern – Smörstekt Levain – Smetana 295:-
40g Löjrom från Vänern, vispad smetana, hackad rödlök och gräslök.
Jordärtskocksoppa – Kallrökt Lax – Bakat äpple – Fänkålscrudité 185:-
Krämig jordärtskocksoppa serveras med kallrökt lax, bakat äpple, kavringskrutong och fänkålscrudité.
Skaldjur
Dagens fångst av skaldjur, se griffeltavla för utbud och pris.
Varmrätter
Kummelrygg – Svartkål – Friterad Ostronskivling – Burre blanc 345:-
Smörstekt kummelrygg, stekt svamp och sauterad kål, rotselleripuré, friterad ostronskivling och Burre blanc
Piggvar – Brynt smör – Fänkål 375:-
Halstrad piggvar på ben, potatisstomp på färskpotatis från långås, riven pepparrot, vitvinssås, bakad fänkål och inkokt majrova.
Moules Frités 225:-
Blåmusslor kokta i vin, grädde och vitlök, pommes frites, vitlöksaioli och grillat surdegsbröd.
Hängmörad svensk Ryggbiff 395:-
Primörer från Hule Trädgårdar och närområdet, Friterad potatisterrin smaksatt med timjan och parmesan, dragonemulsion och confiterade tomater.
Vegetariskt 285:-
Fråga din kypare vad som serveras som dagens vegetariska rätt.
Dessert
Havtorn – Mörkchoklad – Karamell 145:-
Havtornsmousse, Brownie, karamellsås, honeycomb, inkokta havtorn och chokladcreme.
Rabarber – Pistage – Mjölkchoklad – Punsch 145:-
Bakade rabarber med flaggpunch, råhyvlade rabarber, chokladnamelaka, pistageglass, pistagesmulor och mandelkaka.
Allergiker? Tala om det för oss så anpassar vi rätterna så gott vi kan!